Ondernemer Benjamin Alders van Monteur aan Huis maakt een doorstart mogelijk van het onlangs gefailleerde Fixers. De merknaam Fixers blijft bestaan en minstens vijf van de 13 winkels gaan mee over, evenals de domeinnaam.
Benjamin Albers van Monteur aan Huis tegenover RTL Z. “Wij helpen nu klanten met ict-problemen op afstand, of komen bij hen voorrijden. Dankzij de overname kunnen klanten nu ook bij ons in de winkel komen”, aldus Albers. “Andersom kunnen wij nu ook bij de klanten van Fixers langsgaan.”
Volgens curator Victor Kruit levert de verkoop in totaal 175.000 euro op, voor de goodwill, voorraden en inventaris. Omdat kredietverschaffer Rabobank het pandrecht op de voorraden had, gaat daarvan 40.000 euro naar de bank. In december werd nog 2 miljoen euro aan groeikapitaal opgehaald. De failliete keten leed over de afgelopen drie jaar een verlies van bijna 3 miljoen euro. Zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curator afgelopen week.
Ambitieus
Fixers herstelt kapotte smartphones, tablets en laptops en telde eind vorig jaar 13 vestigingen in Nederland. Er waren plannen om uit te breiden in totaal 35 locaties.Het bedrijf werd in 2017 opgericht door investeerders Michiel Mol, Maarten Elshove en Stefan Nuijten. Een jaar later namen ze het failliete Swoop over. Eind vorig jaar haalde het bedrijf nog 2 miljoen euro op bij investeerders.  Daarmee zouden ambitieuze groeiplannen worden betaald.  Per 1 december 2022 was Jurgen Smit in dienst getreden als de nieuwe Retail Manager verantwoordelijk voor alle Fixers winkels. Hij kwam van Amac en MediaMarkt. Er ware reeds een aantal kostenbesparende maatregelen genomen, maar vanwege een dreigend liquiditeitsprobleem moest surseance worden aangevraagd. Curator Victor Kruit moet het faillissement afwikkelen, en werkt aan een doorstart. Half mei melde hij nog dat er veel belangstelling was. “De winkels zitten op interessante A-locaties. Ik heb zo’n 15 tot 20 geïnteresseerde partijen gesproken.”
Een ruzie rond de domeinnaam van Fixers stond. een soepele doorstart van de failliete repairketen van smartphones in de weg, zo meldt RTL Nieuws.  De belangrijke domeinnaam van de website van Fixers is namelijk geen onderdeel van de failliete boedel. Daardoor wordt de verkoop aan een geïnteresseerde doorstarter bemoeilijkt.
De domeinnaam is destijds geregistreerd op de privénaam van investeerder Stefan Nuijten, en die wil er geld voor zien. Nuijten zou er volgens de curator 25.000 euro voor hebben gevraagd. Volgens de curator is de domeinnaam cruciaal voor een mogelijke doorstart. Volgens Nuijten is het slechts een voorwendsel om hem onder druk te zetten.