Geheel bacterievrij
Op een gemiddelde smartphone wemelt het van de bacteriën. Patiënten, bezoekers en zorgmedewerkers hebben dit broeinest van bacteriën elk uur wel even in de hand, ook in het bijzijn van patiënten. Uit onderzoek van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland bleek deze zomer dat een derde van de zorgmedewerkers zijn smartphone zelden tot nooit reinigt en dat hier in de zorg ook geen richtlijnen voor zijn. Â
Uv-licht en ozon
De werking van de smartphone-reiniger is eenvoudig en efficiënt. De telefoon is na 8 minuten binnen het apparaat bacterievrij. Het blauwe licht binnen het apparaat is uv-licht. Kenmerkend voor uv is dat het een golflengte heeft die binnendringt tot de celwanden van bacteriën en virussen. Daar beschadigt het hun DNA en sterven de ziektekiemen. Uniek aan de reiniger is dat gebruik wordt gemaakt van ozon. Ozon werkt desinfecterend en wordt veelvuldig ingezet om water en lucht te zuiveren.
Â
Landelijk maken veertien zorginstellingen gebruik van de diensten van PEAK-IT, de leverancier van de smartphonereinigers. Alle instellingen ontvangen een smartphone-reiniger van de IT-detacheerder.
Vorige artikelNFON kondigt nieuwe generatie NFON-client aan
Volgende artikel BlackBerry en Baidu werken aan zelfrijdende auto