Veel mensen werken in risicovolle omstandigheden of op een plek zonder supervisie. Denk aan zorgverleners, schoonmakers, beveiligers en deurwaarders. Deze alleenwerkers zijn kwetsbaar, maar toch mag alleen werken in bijna alle gevallen. De Arbowet stelt hier geen speciale eisen aan. Het zijn de werkgevers die verantwoordelijk zijn voor een veilige werkplek. Dankzij deze innovatie van MultiBel zijn alle voorzieningen en maatregelen die nodig zijn voor een veilige werkplek te vinden in één app.
“Er vindt steeds meer agressie plaats op en rondom de werkvloer” vertelt Maurits Knopjes, directeur van MultiBel. “Waar voorheen vaak nog extra hardware aangeschaft moest worden om een veilige werkplek te kunnen faciliteren, is dit nu met de alleenwerker app te regelen via één app. Gewoon, op een smartphone.” De app bevat valdetectie, interval controle, detectie van bewegingsloosheid, een noodknop, locatiebepaling van het slachtoffer en een spreek-luister verbinding met het slachtoffer.
All-in-one
De alleenwerker app maakt deel uit van een alarmeringssysteem dat voor veel meer toepassingen wordt gebruikt. Van BHV tot ontruimingen en van technische storingen tot de beveiliging van alleenwerkers: alles geïntegreerd in een veiligheidssysteem.
De app biedt de mogelijkheid om discreet een SOS-alarm te verzenden. Dit kan naar collega’s of een alarmcentrale. Zij ontvangen de locatie van de persoon én kunnen meeluisteren.
Kwaliteit, betrouwbaarheid, beveiliging
Daarnaast beschikt de app over de K21023 Mobile Security certificering. Dit houdt in dat deze voldoet aan de maatstaven met betrekking tot kwaliteit en betrouwbaarheid bij de beveiliging van personen.
Toepassingen
De alleenwerker app kan breed toegepast worden: in de bouw, zorg, overheid, hotels of in de industrie. Nu de trend hybride werken doorzet, zijn er ook veel mensen thuis aan het werk, zonder supervisie of zicht van collega’s. “Ook dit is alleen werken en hier kan de app wederom toegepast worden” aldus Knopjes.