Overname – Merge

Cisco koopt app-monitoringspecialist Epsagon voor naar schatting $ 500 miljoen. De technologie van Epsagon zal worden toegevoegd aan Cisco’s full-stack observatieplatform dat bestaat uit de monitoringplattformen van het eerder overgenomen bedrijf achter AppDynamics en ThousandEyes, evenals zijn eigen Intersight-beheerplatform.

De twee bedrijven hebben de financiële voorwaarden van de aanstaande transactie niet bekendgemaakt, maar Cisco zou naar verluidt $ 500 miljoen uitgeven om het observatiebedrijf te kopen, volgens een rapport van de in Tel Aviv gevestigde nieuwssite Globes.

Zoom betaalt 12,5 miljard euro voor contactcenter leverancier Five9

Zoom gaat het eveneens Amerikaanse Five9 overnemen, een bedrijf dat software maakt voor cloud-contactcenters. Het is de tweede grootste overname in de technologiesector van dit jaar en de grootste overname ooit van Zoom.

Five9 maakt cloudsoftware voor callcenters en klantenservices. De software voorziet medewerkers van relevante informatie wanneer zij een klant helpen. Ook bevat de software virtuele assistenten die bellers doorverbinden met het juiste loket.

Zoom wil zich gaan richten op de contactcentermarkt. Five9 is volgens Yuan daarom een goede aanvulling op Zoom Phone, de zakelijke versie van de belapp.

Trends ICT Groep heeft met ingang van 1 juli IT- en telecom leverancier SBS-Luijk overgenomen en zet zo een volgende stap in haar ambitie om een landelijke speler te worden.

Bas Luijk startte 21 jaar geleden in Lisse zijn telecombedrijf, wat zich richtte op zakelijke en particuliere klanten. Onder meer via de eigen Telecombinatie winkel. Daarnaast groeide de zakelijke tak de laatste jaren snel. Zo heeft SBS-Luijk de afgelopen jaren veel bedrijven ondersteund bij de integratie van vernieuwende communicatiemiddelen.