ICT

Cisco koopt app-monitoringspecialist Epsagon voor naar schatting $ 500 miljoen. De technologie van Epsagon zal worden toegevoegd aan Cisco’s full-stack observatieplatform dat bestaat uit de monitoringplattformen van het eerder overgenomen bedrijf achter AppDynamics en ThousandEyes, evenals zijn eigen Intersight-beheerplatform.

De twee bedrijven hebben de financiële voorwaarden van de aanstaande transactie niet bekendgemaakt, maar Cisco zou naar verluidt $ 500 miljoen uitgeven om het observatiebedrijf te kopen, volgens een rapport van de in Tel Aviv gevestigde nieuwssite Globes.

Also rapporteert mooie cijfers over de eerste helft van 2021. De omzet steeg met 9,7% tot 5,9 miljard euro, de nettowinst steeg 45 % naar 65 miljoen euro. De Supply business verbeterde met 9,9%, de Solutions business met 6,9%. De cloud-activiteiten hebben zich bijzonder goed ontwikkeld met een stijging van 38,2% en een toename van het aantal unieke gebruikers met 33,0%.

De ICT-sector als geheel heeft een goed eerste halfjaar achter de rug en ALSO heeft opnieuw een resultaat kunnen boeken dat ruim boven het marktniveau ligt. De basis hiervoor is de MORE-strategie, de 3S-opstelling en het gebruik van het ecosysteem om de digitale platformen te schalen. De bedrijfsbrede harmonisatie van ERP, business intelligence en CRM maken een toekomstgericht en flexibel management mogelijk. Een teken van de grote integratiekracht is de staat van dienst van 22 overgenomen en geïntegreerde bedrijven uit 18 Europese landen sinds 2011 – de basis voor succesvolle lokale en regionale groei en winst aan technologische competentie. De voortdurende aanpassing en verdere ontwikkeling van de organisatie is een andere bouwsteen voor de overtuigende prestaties. Naast het verhogen van de productiviteit (onder meer door het gebruik van AI) ligt de nadruk op het inhuren van deskundigen, het opleiden van nieuwe werknemers en het kwalificeren van bestaande werknemers om nieuwe bedrijfsmodellen te bouwen.

“Het succes van ALSO is het resultaat van onze strategie en de uitvoering ervan in de afgelopen tien jaar. Dit heeft ook de basis gelegd voor duurzame, winstgevende groei in de toekomst,” zegt Gustavo Möller-Hergt, CEO van ALSO Holding AG (SIX: ALSN).

Op 3 en 4 november organiseert de Jaarbeurs in Utrecht TBX, een IT-beurs waar naar eigen zeggen technologie en business bij elkaar komen. Het betreft een nieuw evenement dat voort komt uit de bekende ict-vakbeurzen Infosecurity.nl en Data & Cloud Expo. Deze gaan na 18 jaar op in het nieuwe hybride event.

Tech. Business. Accelerate, dat is waar TBX voor staat. De nieuwe vakbeurs staat volledig in het teken van de digitale transformatie en innovatie.